Huvudbild för SEE Hållbarhetsvecka 2024


10 tips på hur du når ut med din aktivitet

1. Sätt upp en målsättning
Klura ut vad vill du uppnå och vilka du vill nå. Detta påverkar alla andra punkter nedan.

2. Vilket är huvudbudskapet?
Försök inte få med så mycket som möjligt utan prioritera. Vad är viktigast. Det är lättare att nå ut starkt med ett budskap än många.

3. Har du någon budget? I så fall hur stor?
Bestäm var du tror att de eventuella pengar du har gör störst nytta.

4. Bjud in de du vill nå
Var inte försiktig. Våga fråga. Vill du att en betydelsefull person, för dig, ska komma. Fråga, det värsta du kan få är ett nej. Utifrån din målsättning och målgrupp, rikta inbjudningarna till dem i första hand.

5. Använd sociala medier
Visst går det att använda fysiska utskick, annonser och affischer för att nå ut. Det är också effektivt att använda sociala medier som exempelvis Instagram och Facebook, särskilt om målgruppen är definierad.

6. Anpassa ditt event efter målsättningen
Missa inte målet under resans gång. Använd målsättningen även under ditt event.

7. Var aktiv!
När du lyckats locka folk till eventet – var aktiv. Vänta inte på att deltagarna eller publiken aktivt ska söka information, dela med dig och ta kontakt. De är ju där för att de visat intresse för ditt event, då är det inte läge att vara blyg.

8. Bli minnesvärd
Se till att alla deltagare helst får något konkret med sig från ditt event. Om inget annat, en folder eller visitkort.

9. Följ upp
Om du samlat in kontaktuppgifter inför och under eventet, använd dessa för att följa upp vad deltagarna tyckt och hur du kan gå vidare. I bästa fall är eventet starten på något som kommer att leva länge!

10. Utvärdera
Ta en stund för att utvärdera vad som gick bra och vad som kan förbättras till kommande event. Dela gärna med er till andra av denna utvärdering och de slutsatser du dragit.


SEE Hållbarhetsvecka 2024