Huvudbild för SEE Hållbarhetsvecka 2024


5 tips för mer effekt på sociala medier

1. Planera och var aktiv
De som följer dig vill ta del av din information, så lägg upp en plan för din aktivitet på sociala medier exempelvis som en att-göra-lista.

2. Dela på ansvaret och dela ut inläggen
Om en enda person ska sköta allt blir det lätt för tungt. Dela på ansvaret. Fördelen med det är också att fler kan dela inlägg och bilder som läggs ut. Dela också budskapet på så många sociala medier du kan!

3. Tagga och pinga!
Använd taggar i form av # eller @. Med # kan du bestämma ett ”sökord” som intresserade kan hitta information under, exempelvis #hållbarhet (det är en fördel att använda redan etablerade, du ser hur många följare varje # har när ni skriver in det på exempelvis Instagram.
Vad gäller @, som kallas att ”pinga” så är det effektivt för att göra en deltagare, organisation eller företag medveten om att du har med dem i ditt inlägg. Ett exempel kan vara @noliaab
Detta fungera både på Instagram, Twitter och Facebook där du även kan tagga de som inte följer dig.

4. Våga annonsera
Det är relativt billigt att annonsera inlägg på sociala medier och ändå nå en stor målgrupp. Den största fördelen är att man med stor exakthet kan definiera vilka man vill nå.

5. Samlas för att öka intresset
Sociala medier är just det, sociala. Det innebär att ju fler som delar, följer eller kommenterar, desto fler får del av vad som händer. Därför är det bra att alla som kan är delaktiga, även släkt, vänner och bekanta.
För att kunna dela är det också en fördel om så många vet om när inlägg ska göras, då de inte behöver sitta vid sina telefoner eller datorer och vänta på att gilla eller dela. En plan är, som tidigare nämnts en stor fördel även i detta sammanhang.


SEE Hållbarhetsvecka 2024